Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

Meme Kanseri Konferansı - 2003

DAVET

Sayın Meslektaşlarım,

Meme Bilimi (Senoloji) Derneği olarak 22-26 Eylül 2001’de İstanbul’da düzenlediğimiz World Society for Breast Health’ın birinci kongresi ve 6. Ulusal Meme Hastalıkları kongresi, 11 Eylül saldırılarının tüm dünyada yarattığı korku ve paniğe rağmen, 48 yabancı, 110 Türk konuşmacı ve 1600 meslektaşımızın değerli katkıları sonucu başarı ile gerçekleşmişti.

Bu kongreye gösterdiğiniz büyük ilgiden cesaret alarak, meme kanseri konusunda hızla yenilenen ve çığ gibi büyüyen bilgileri güncelleştirmek ve sizlerle bilgi alışverişinde bulunabilmek amacıyla, şimdiye kadar düzenlenen kongrelerden daha farklı yapıda bir bilimsel aktiviteyi başlatmak istiyoruz. İstanbul Meme Kanseri Konferansı’nın birincisi 18-20 Eylül 2003’ de gerçekleştirilecek ve her iki yılda bir tekrarlanarak geleneksel hale getirilecektir.

Bu konferansda meme kanseri konusunda dünya çapında isim sahibi yabancı ve Türk konuşmacılar meme kanserinin biyolojisi, genetiği, tanısı ve tedavisi ile ilgili konferanslar, paneller ve yuvarlak masa toplantılarında güncel bilgileri sunacaklar ve program geniş tartışma olanağı sağlayacak şekilde düzenlenecektir. Ayrıca bir oturum tümü ile meme kanseri ve hormon ilişkilerine ayrılarak çok güncel olan bu konu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı meslektaşlarımızın katkıları ile tartışılacaktır.

Konferansda zaman yetersizliği nedeni ile sözlü bildirilere yer vermemiz mümkün olamayacağından, çalışmalarını poster olarak sunmak istiyen meslektaşlarımıza geniş bir alanda bu imkan sağlanacaktır.

Konferans süresince yabancı dilde yapılan konuşmalar simultane çeviri ile sizlere sunulacaktır.

Ülkemizde henüz üzerinde durulmayan “Kadınlarımızı meme kanseri konusunda nasıl bilinçlendirmeliyiz?” sorusu; ilgili sivil toplum kuruluşlarını, medyayı ve halkı kapsayan bir açık oturumda yabancı ve Türk uzmanlarla birlikte gündeme getirilerek, toplumun her kesiminin “bilinçlendirme” olayındaki rolü ve görevi tartışılacaktır.

İstanbul Meme Kanseri Konferansı-2003 Meme Bilimi (Senoloji) Derneği tarafından düzenlenmekte olup, Menopoz ve Osteoporoz Derneği, Türk Kanser Derneği, World Society for Breast Health ve ayrıca pek çok üniversite kliniği, Sağlık Bakanlığı ve SSK Eğitim Hastaneleri tarafından bilimsel olarak desteklenmektedir.

Genç hekimler ve öğrencilerimiz 2001 de yaptığımız kongrelere büyük ilgi göstermişlerdi. Bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak için konferens ücretini “parasal destek arama gereği duymadan” katılabilme olanağını sağlayacak şekilde ve çok düşük düzeyde tuttuk. Türkiye’nin her yerinden gelecek tıp öğrencileri (fakülte kimliğini göstererek) bilimsel oturumlara ücretsiz olarak katılabileceklerdir. Böylece genç meslektaşlarımızın, eğitim dönemindeki uzmanlık öğrencilerinin ve tıp öğrencilerinin en son yeniliklerden yararlanmalarını sağlayabileceğimizi ümit ediyoruz.

Şehrimizin en güzel günlerini yaşadığı sonbahar mevsiminde düzenlediğimiz İstanbul Meme Kanseri Konferansı-2003’ de sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Göstereceğiniz ilgi en büyük ve güçlü desteğimiz olacaktır.

18-20 Eylül 2003’ de İstanbul’ da buluşmak dileğiyle saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Hilal ÜNAL
Meme Bilimi (Senoloji) Derneği Başkanı


FİGÜR KONGRE ORGANİZASYON SERVİSLERİ LTD. ŞTİ.

Ayazmaderesi Cad. Karadut Sk. No. 7 80888 Dikilitaş, İstanbul
Tel : 0 212 258 60 20 Faks : 0 212 258 60 78
e-posta : [email protected]

  • Web Adresi: meme.konferansi.info