Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

I. Kardiyoloji - Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi

DAVET

Değerli meslektaşlarımız,

Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi alanlarındaki öncü bilimsel çalışmaları desteklemek ve bunları ülkemize taşıyabilmek için her yıl sonbahar mevsiminde bir "yenilikler kongresi" düzenlemeyi amaçladık. Böylece en yeni bilgileri meslektaşlarımızla paylaşacağımız bir bilimsel toplantı geleneğini başlatmayı planlıyoruz. Bunların ilkini bu yıl 29 Eylül - 02 Ekim 2005 tarihleri arasında Bodrum İberotel'de gerçekleştireceğiz.

Birbiriyle çok yakın bilgi alışverişinde bulunması gereken Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi bilim dalları "kendi derneklerinin ayrı ayrı toplantılarını" gerçekleştirerek son yıllarda adeta "birliktelikleri azalıyor" görüntüsü vermektedirler. Geleneğini başlatacağımız bu toplantılarda kardiyolog ve kalp damar cerrahı meslektaşlarımızın tek bir salonda ortak oturumlarda bilgi alışverişi yapmalarını amaçlıyoruz.

Kongremizde konularında deneyimli, başarılarını uluslararası alanda kanıtlamış yabancı meslekdaşlarımızın da katkılarından yararlanacağız. Bu bağlamda, Texas Heart Institute'den kardiyolog Dr. David Paniagua ile kalp cerrahı Dr. William Cohn'un ve University of Cincinatti'den kalp cerrahı Dr. Randall Wolf'un atriyal fibrilasyon ve minimal invaziv cerrahide adeta bir yenilikler kursu vereceğini övünçle duyurmak istiyoruz. Avrupa Kalp Cerrahisinin önde gelen isimlerinden Dr. Claudio Muneretto ve Dr. Tayfun Aybekrobot cerrahisi konusunda yenilikleri sunarken, Dr. Andreas Szatmari, Dr. Peter Sever veDr. Gerry Coghlan kardiyoloji alanındaki yenilikleri sunacaklardır. Ayrıca kalp cerrahisinde mesleki başarıları ile sör ünvanı almış Prof. Magdhi Yacoub'un aramızda bulunacağını büyük bir mutlulukla sizlerle paylaşmak isteriz. 

Düzenlediğimiz kursların da kongremize büyük bilimsel güç kazandıracağı kanısındayız. Dr. Süheyla Özkutlu'nun düzenleyip uygulayacağı "Fetal Eko Kursu" ile Dr. Afksendiyos Kalangos, Dr. Gilda Carusa ve Dr. Caner Salih'in düzenleyeceği koyun kalpleri ve doğumsal kalp anomalili spesmenler üzerinde yapılacak "Kardiyak Morfoloji Kursu"nun hem kardiyologlar hem de kalp cerrahları için ilginç ve yararlı olacağına inanıyoruz.

Yeni, özgün ve güncel konuların ustalar tarafından tartışılacağı kongremizde, genç katılımcıların, kendi bilimsel yararlanımlarına ek olarak tartışmalı posterlerle de toplantıya renk katmalarını bekliyoruz. Tartışmalı poster özetlerinin Medline ve Index Medicus'ta yer alan Heart Surgery Forum dergisinin Eylül ayı ek sayısı olarak yayınlanmasını sağlamış olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bize bu konuda büyük destek veren ve pozitif yaklaşımlarından dolayı Heart Surgery Forum dergisinin yönetim kuruluna içtenlikle teşekkür ediyoruz.

Ayrıca tüm meslektaşlarımıza bildiri özetlerinin hazırlanmasında gösterdikleri titiz ve başarılı yaklaşımları için teşekkür ediyoruz. Gönderilen bildirilerin bilimsel düzeyi oldukça yüksek olduğundan "Bildiri Değerlendirme ve Ödül Komitesi"nin işini kolaylaştırmak amacıyla en iyi üç postere verilecek Türkiye Kalp ve Sağlık Vakfı Bilim Ödüllerine bu yıl yeni mansiyon ödüllerini de ekleyerek ödül sayısını 10'a çıkartmış bulunuyoruz.

Açılış töreninden önce yer alan "Ödül Kazanan Bildiriler Oturumu"nda Bildiri Değerlendirme ve Ödül Komitesi daha önceden seçtiği ilk 10 bildirinin sunumunu izledikten sonra, ödül sırasını belirleyecek ve ödüller gala yemeğinde verilecektir.

Dünyanın yedi harikasından biri olan Halikarnas Moseleumunu bir kez daha ziyaret edebileceğiniz Ege Bölgesi'nin en güzel tatil yerlerinden biri olan Bodrum'un bilinen en iyi mevsiminde sizleri ağırlamaktan mutlu olacağız.

Bodrum'da buluşmak dileğiyle saygılar sunuyoruz.

     
Prof.Dr. Oktay Ergene Prof.Dr. Ömer Kozan Prof.Dr. Öztekin Oto
Kongre Eş Başkanı Kongre Eş Başkanı Kongre Eş Başkanı

Bilimsel Sekreterya

Prof. Dr. Öztekin Oto
Şair Eşref Bulvarı 1402 Sok. No:2 Özbaş Apt. Kat: 1 D: 2 Alsancak - İZMİR
Tel 
Faks
e-posta
: (0232) 462 19 63 
: (0232) 464 24 70
: oztekinoto@oztekinoto.com


Organizasyon Sekreteryası

 
Ayazmaderesi Cad. Karadut Sok. No:7 34394 Dikilitaş - İSTANBUL
Tel 
Faks
e-posta
: (0212) 258 60 20 Pbx
: (0212) 258 60 78
: [email protected]
: [email protected]

 

  • Web Adresi: yenilikler2005.kongresi.info