Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

5. Osteoporoz ve Osteoartrit Kongresi

DAVET

Değerli Meslektaşlarımız,

Osteoporoz ve osteoartrit; bedensel ve ruhsal sağlığı bozarak sakatlanmaya neden olan önemli hastalıklar arasında yer almaktadırlar. Omurga, kalça ve diğer bölgelerde oluşan osteoporotik kırıkların yol açtığı maliyet, osteoartrit nedeni ile oluşan sakatlıkların getirdiği yük sağlık bütçesinde önemli bir yer tutmaktadır (İsveç sağlık bütçesinin dörtte biri).

Osteoporozun ve osteoartritin farmakolojik tedavisinde önemli gelişmeler olmaktadır. Ancak, osteoporoz nedeniyle oluşan kırıklar için hastalar ortopedistlere başvurduğunda, meslektaşlarımızın büyük çoğunluğu sadece kırık tedavisi uygulamakta, osteoporoz ihmal edilmektedir. Oysa bu hastalarda ikinci bir kırık oluşma olasılığı çok yüksektir.

2000-2010 yıllarını kapsayan Bone and Joint Decade (Kemik Eklem On Yılı) kas-iskelet sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisini yaygınlaştırmayı ve yaşam kalitesini arttırmayı amaçlamaktadır. Bu hareket; Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Osteoporoz ve Osteoartrit Dernekleri ile birlikte hastaların, hekimlerin ve hükümetlerin bu konulara ilgisini çekmek için çalışmalar yürütmektedir.

WHO Collaborating Center, Liege, IOF (International Osteoporosis Foundation), BJD (Kemik Eklem On Yılı) hareketi, TOTBİD (Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği), TEMD (Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği) ve TEVAK (Türkiye Eklem Hastalıkları Tedavi Vakfı) işbirliği ile düzenlenen OSTEO 2007 / 5. Osteoporoz ve Osteoartrit Kongresi'nin bu amaçlara ulaşmada hastalar, hekimler ve ülkemiz açısından önemli katkıları olacağına inanıyoruz.

Bilimsel Kurul


Organizasyon Sekretaryası

FİGÜR KONGRE ORGANİZASYON
SERVİSLERİ LTD. ŞTİ.
Ayazmaderesi Cad. Karadut Sok. No: 7
34349 Dikilitaş - İSTANBUL - TÜRKİYE
Tel: +90 212 258 60 20 pbx
Faks: +90 212 258 60 78
e-mail: [email protected]