Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

2. Uluslarası Rekonsrüktif ve Genital Estetik Cerrahi & Seksoloji Kongresi (RAGSS)

Değerli Meslektaşlarım, 

12-15 Aralık 2019 tarihinde derneğimiz ISAGSS (International Society of Aesthetic Genital Surgery ve Sexology) öncülüğünde Uluslararası Rekonstruktif - Estetik Genital Cerrahi & Seksoloji Kongresi’nin (RAGSS) ikincisini gerçekleştireceğiz. Kadınlarda medikal, psikolojik ve sosyal açıdan faydalar sağlayan genital bölge rekonstruktif - estetik operasyonları ve ayrıca seksoloji alanlarında çalışan, ulusal ve uluslararası pek çok uzman ismi İstanbul’da ağırlayacağız. 

Bilindiği üzere, özellikle 2000’li yılların başlarından itibaren, genital bölgenin rekonstruktif ve estetik operasyonları tüm dünyada, hastalar tarafından oldukça hızlı bir şekilde talep edilir hale gelmiştir. Son yıllarda geliştirilen genital lazer, radyofrekans, dolgu, PRP ve kök hücre gibi uygulamaların da uluslararası markete girmesiyle ile cerrahi dışı branşlardaki meslektaşlarımız da bu alana dahil olmuşlardır. Ancak, pek çok meslektaşımız bu alana ilgi duymakla birlikte kısıtlı bilgi ve tecrübeye sahiptir. Tüm hekimlik hayatımızda birinci görevimizin hastalara ‘önce zarar vermemek, daha sonrasında ise en iyi şekilde fayda vermek’ olduğu bilinci ile tüm uygulamaların bilimsel kanıtlara dayalı doğru teknikle, hastanın dokusu ve ihtiyaçlarına en uygun şekilde yapılması esas olmalıdır. 

Katılımcı meslektaşlarımız tedavilerdeki multidisipliner yaklaşımları görecek ve pek çok yeni teknolojiyle tanışma fırsatını elde edeceklerdir. 

Kongremizin programında, yine tıp eğitimimizde işlenmeyen kadın cinsel disfonksiyonları yer almaktadır. Bu bağlamda vajinismus, disparoni, cinsel istek ve orgazm problemlerini organik hem de psikolojik yönleriyle ele alıp, güncel tedavi yöntemlerini ayrıntılıca tartışacağız. Kongreden bir gün önce pratik uygulamalar ve video prezantasyonlarının olduğu bir kurs da düzenlenecektir. 

Çeşitli sosyal programlar ve düzenleyeceğimiz özel aktivitelerle tüm kongrenin herkes için son derece verimli ve güzel geçeceğini umut ediyorum. 

Kongrede görüşmek dileği ile, 

Dr. Süleyman Eserdağ 
Kongre ve ISAGSS Başkanı

  • Web Adresi: ragss.org