Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi

“7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” 31 Ekim - 4 Kasım 2020 tarihlerinde Liberty Hotels Lykia, Fethiye - Ölüdeniz’ de düzenlenecektir.

Kongre sürecinde sektörün uluslararası düzeyde tüm paydaşlarının buluşması, arıcılarımızın teorik bilgi edinmelerinin yanı sıra uygulama ile ilgili konularda da deneyimlerini arttırmaları hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda, bir önceki kongremizde olduğu gibi konaklama ağırlıklı bir katılım sağlanarak Türkiye ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunlarının, konularında uzman, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının ve arıcıların katılımı ile tartışma ve fikir paylaşımına açık bir kamp havası yaratılacaktır.

“7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi”nde çağrılı bildirilerin yanı sıra, Bilim Kurulu tarafından seçilmiş konu başlıkları için yapılan başvurular özen ile değerlendirilerek sözlü veya poster olarak kabul edilecektir.

Kongremizde gün boyunca ana toplantı salonunda bilimsel konular sunulacak ve öğleden sonra ikinci bölümde, küçük salonlarda aynı anda farklı konular interaktif şekilde tartışılacaktır. Uluslararası düzeyde tüm katılımcıların buluşmaları ve fikir paylaşımları sağlanacaktır. Arıcıların arzu ettikleri soruların tartışılması için özel oturumlar yapılacaktır. Arıcılar, konusunda uzman kişilerle her türlü sorunlarını tartışma fırsatı bulacaklardır.
Geçmiş kongrelerde olduğu gibi bu kongremizde de “Üretici Konuşuyor” ve  ”Sektör Konuşuyor“ panelleri iki ayrı günde TAB ve APIMONDIA kontrolünde uzmanlar tarafından yönetilecektir.
Yine her kongrede olduğu gibi ülkemizde üretilen balımızı dünyaya tanıtmak ve diğer ülkelerde üretilen balların tarafımızca tanınması amacıyla, konusunda uzman yabancı jüri başkanı, jüri üyeleri ve uluslararası kriterler gözetilerek yapılan bir değerlendirme sürecinde bal yarışması düzenlenecektir.
Arıcılık sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firmaların ürünlerini ve çalışmalarını tanıtabilecekleri stantların açılması için kapalı ve açık sergi alanı oluşturulacaktır. Uluslararası katılımlı özellikle ticari bağlantı yapmak isteyen stant katılımcısı ve/veya stant almadan katılan firma yetkililerini öncelikle bölge işletmecisi ile buluşturmak, kalıcı ticari bağlantılar başlatılabilmesine vesile olmak kongrenin en önemli sorumluluklarından biridir.

2008 yılında düzenlemeye başladığımız “Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” geldiğimiz bu noktada adından söz ettiren, dünyadaki arıcılık kongreleri arasında farklılık yaratan, sektörün tümünü kucaklayan, dünya markası bir kongre olmayı başarmıştır.

Her düzenlenen kongrede, katılımcı sayısı, stant sayısı, katılan yabancı ülke sayısı, katılan yabancı delege sayısı, yerli ve yabancı bildiri sayısı bakımından çok başarılı bir yükseliş trendi yakalamıştır. Böylelikle “Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” Apimondia Kongresinden sonra arıcılık esaslı, düzenli olarak organize edilen en kalabalık uluslararası katılımlı kongre olma yönünde emin adımlar ile ilerlemektedir.

“7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz’de bulunan Liberty Hotels Lykia’da düzenlenecektir. Otel, Babadağ’ın eteklerinde çam ağaçlarıyla çevrili bakımlı bahçeleri ve eşsiz peyzajıyla 370.000 m2 büyüklüğünde bir alan üzerine kurulmuştur. Kum ve çakıldan oluşan Akdeniz’in turkuaz mavisi koylarından birinde 650 metre uzunluğunda özel bir plaja sahiptir. Kongre programın yanı sıra yılın yorgunluğunu atmak adına tüm katılımcılar için kusursuz bir tatil deneyimi olacaktır.

Ülkemiz ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunları ile çözüm yollarının tartışılacağı, Muğla çam balının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılacağı, 31 Ekim - 4 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan “7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” ne destek vermenizden ve katılımınızdan mutluluk duyacağımızı bildirir, saygılar sunarız.

Ziya ŞAHİN
Kongre Eş Başkanı
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı 

Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK
Kongre Eş Başkanı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü

 

  • Web Adresi: muglacongress.org