Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

20. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi

DAVET

Değerli Meslektaşlarım,

20. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi’ne katılımınız bizlere onur vermektedir.

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon, osteoporoz, romatoloji ve diğer iskelet sistemi hastalıklarındaki son gelişmeler ile bu konudaki bilimsel çalışmalarımızın paylaşılacağı kongremizde, yurtiçinden 131, yurtdışından 10 konusunda uzman konuşmacı ve oturum başkanı yer almaktadır.

Bilimsel aktivitelerde 5 adet kurs ve 3 gün süresince Oturumlar, Paneller, Sözlü Bildiriler, interaktif katılımlı “Zor Olgular”, “Karşıt Görüş”, “Uzmanına Sor” ve “Kim Haklı?” toplantılarında bilimadamları ve değerli katılımcılar arasında fikir alışverişini sağlayacağız.

Sizlerin yoğun talebiyle başvuru tarihi de uzatılan bildiri özetleri, Bildiri Değerlendirme Kurulu tarafından elektronik ortamda değerlendirilmiş olup, 67 adet sözlü bildiri ve 356 adet poster sunum kabul edilmiştir.

Kongremize destek veren tüm katılımcılara ve ilaç firmalarına bir kez daha teşekkür eder, üst düzeydeki bilimsel programı ve unutulmayacak sosyal aktiviteleriyle eşsiz doğal güzelliklere sahip Bodrum’da sizleri ağırlamaktan mutluluk duyar, saygılar sunarım.

Düzenleme Kurulu Adına
Prof. Dr. Fikret Tüzün (Kongre Başkanı)
 



Değerli Meslektaşlarımız,

20. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı işbirliğiyle hazırlanmaktadır. Bu kongrede, değerli bilim insanlarının katılımıyla konferans, panel ve kurslar düzenlenecek, alanımızdaki gelişmeler tartışılacak, bilimsel çalışmalar meslektaşlarımızla paylaşılacak ve bilgi alışverişinde bulunulacaktır. Camiamızın bilimsel olarak doyurucu bir kongre geçirmesi en önemli hedefimizdir.

20. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi’nin hazırlık aşamasında bazı önemli değişiklikler yapılmıştır. Kongre organizasyonunu yapacak firmanın seçiminde kapalı teklif alma yöntemi benimsenmiş ve hazırlanan şartnamede olası maddi kayıpların mümkün olduğunca engellenmesine çalışılmıştır.

Diğer Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon derneklerimizle de sağlanan fikir birliği sonucunda, bundan sonra düzenlenecek kongrelerin de yukarıdaki usuller çerçevesinde yapılması gerekliliğine karar verilmiştir. Ayrıca, kongre bilimsel organizasyonunun ulusal çapta oluşturulacak bir bilimsel heyet tarafından gerçekleştirilmesi, sağlanan gelirin adil olarak ülkemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon doktorlarının eşit bir şekilde yararlanacağı eğitim çalışmalarına harcanması fikirleri de benimsenmiştir.

Branşımızla ilgili, belirli bir disipline uyulmaksızın çok sayıda kongre ve/veya sempozyum yapılmaktadır. Yapılacak kongre ve sempozyumların sayısının sınırlandırılması, toplantı takviminin en az 1 yıllık olmak üzere planlanması çok önemlidir. Aksi takdirde bugün karşılaşılan sorunlar sürecek, bilimsel kalitenin düşük olma riski devam edecek ve her geçen gün kongre ve sempozyum sayısı artacaktır.

Kongreler sırasında ve sonrasında sağlanan ulusal eğitimlerin coşkuyla devam ettiği, meslektaşlarımızın katılımcı, paylaşımcı ve sorgulayıcı olduğu, bilimsel heyecanın her geçen gün arttığı günlerin sevincini şimdiden duyuyoruz.

20. Ulusal Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kongresi’nin tüm meslektaşlarımıza ve hastalarımıza yararlı olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla,
Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği
Yönetim Kurulu Adına
Prof.Dr. Erbil Dursun (Başkan)


ORGANİZASYON SEKRETERLİĞİ
Ayazmaderesi Cad. Karadut Sok. No:7 34349 Dikilitaş/İstanbul
Tel: (0212) 258 60 20 Faks: (0212) 258 60 78
E-posta: [email protected]

KONGRE GENEL SEKRETERİ
Dr. Merih SARIDOĞAN / Dr. Hidayet SARI
Tel: (0212) 414 31 12 Faks: (0212) 414 31 10
E-posta: [email protected]

  • Web Adresi: ftr2005.kongresi.info