8. Ege Dermatoloji Günleri
8 - 12 Mayıs 2013
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,
“08-12 Mayıs 2013” tarihleri arasında Çeşme’de “Sheraton Hotel, Resort & Spa”da yapılacak olan 8. Ege Dermatoloji Günleri’nde yeniden birlikte olmanın heyecanıyla sizlere “Merhaba” diyoruz.
Zengin bilimsel içerikli ve güncel, pratik uygulamalı kurslarıyla dermatoloji uzmanlarının mezuniyet sonrası eğitimine katkıda bulunacak ve tartışma oturumlarının ön planda olduğu geniş ufuklu bir kongre hedeflemekteyiz. Özenle seçilmiş konuların alanlarında deneyimli ulusal ve uluslararası akademisyen meslektaşlarımız tarafından son yeniliklerin eşliğinde sunulması planlanmaktadır.
Şifalı sıcak suların, olağanüstü kalitedeki kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesi olan Çeşme, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda kurulmuş, buz gibi suların aktığı çok sayıdaki çeşmesinden dolayı Çeşme adını almıştır. İlk çağda “Cyssus” adıyla anılan Çeşme, barındırdığı tarihi eserleri ve çok çeşitli sportif aktivite olanaklarıyla da öne çıkmaktadır.
Çeşme, antik dönemden beri sakız ağaçlarıyla ünlenmiştir. Sakız ağacı (Pistacia lentiscus var. chia), bir akdeniz maki bitki çeşididir. Sakız ağacı tüm Çeşme’de gelişebilmektedir, ancak sadece Sakız Adasında, ağacın dallarından sızan reçine damlaları havayla temas ederek kurumakta ve damla sakızını oluşturmaktadır. Sakız adası damla sakızı antik dönemlerden beri özgün kokusu ve tedavi edici özelliklerinden ötürü çok rağbet görmektedir. Osmanlıların adayı ele geçirmelerinden sonra, en kaliteli damla sakızları büyük miktarlarda İstanbul’da Topkapı sarayında tüketilmeye başlanmıştır. Modern kozmetoloji uygulamalarında, damla sakızının klinik olarak test edilen ve kanıtlanan antimikrobiyal, antioksidan, antiinflamatuvar, ve iyileştirici özelliklerinden yararlanabilmek amacıyla esansiyel yağı kullanılmaktadır. Sonuç olarak, damla sakızı içeren kozmetik ürünler, yüze ve vücuda, genç ve sağlıklı bir görünüm vererek, sakız adası sakız reçinesinin güzelliğe olumlu katkısı olduğuna dair eski inanışları desteklemektedirler.
Biz de kongremizi Çeşme’de başlatıp, bilimsel doyumun ardından, sakızın izinden giderek karşı yakaya, şifalı sakız ağaçlarının ilk kez ortaya çıktığı Sakız adasına geçmeyi hedefliyoruz. Sakız’daki gezimizi, ‘Mastichohoria’ (sakız üreten köyler) olarak da adlandırılan, ve pek çoğu ortaçağdan kalma özelliklerini koruyan köylerde, sakız ağacı ziraatını, sakız reçinesi toplanmasını ve damla sakızlı ürünlerin üretilmesini gördükten, tarihi eserleri, doğal güzellikleri keşfettikten sonra, hem komşumuzun kendine özgü damak tatlarını tadacağımız hem de yerel canlı müziği dinleyeceğimiz güzel bir taverna akşamıyla noktalayacağız.
Katılımınızla varsıllaşacak kongremizde hep birlikte olmak dileğiyle.
Saygılarımızla.
Prof. Dr. Mustafa Turhan ŞAHİN
Kongre Başkanı
Prof. Dr. Ali Tahsin GÜNEŞ
Türkiye Dermatoveneroloji Derneği Başkanı
Bilimsel Sekreterlik
Doç. Dr. Cemal Bilaç
Celal Bayar Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı, 45030, Uncubozköy; Manisa
Tel: 4444228 / 3972
Faks: (0236) 2346307
E-posta: [email protected]
Web: www.egedermatoloji2013.org
Organizasyon Sekreterliği
Mecidye Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, Katmer Sokak, No: 2, 34347, Ortaköy, İstanbul
Tel: (0212) 282 92 32 Pbx
Faks: (0212) 268 18 41
E-posta: [email protected]
Web: www.globalturizm.com.tr
Web Adresi: egedermatoloji2013.org