Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

4. Ulusal Lenfoma-Myeloma Kongresi

DAVET

Değerli Meslektaşlarım,

Lenfoproliferatif hastalıkların hem hematolog hem de onkologlar tarafından tedavi edilmesi nedeni ile ülkemizde ortak bir platform zemininde bu malignitelerin ele alınıp değerlendirilmesi gerekmektedir. Lenfoproliferatif hastalıkların multidisipliner bir yaklaşım içerisinde tedavi edilmesi ve özellikle hematolog ve onkologların bu alanda ciddi bir işbirliği içerisinde olmaları gerektiği açıktır.

Bu nedenle hematolog ve onkologlardan oluşan büyük bir grup tarafından Lenfoma Myeloma Derneği 2009 yılında kurulmuştur. Bu hastalıkların tedavisinde hem tanı, hem tedavi hem de takip aşamasında disiplinler arası yakın işbirliği gerekmektedir. Lenfoma, Myeloma ve diğer lenfoproliferatif hastalıkların tanı ve tedavisinde ortaklaşa multidisipliner anlayış içinde çalışan hematoloji, tıbbi onkoloji, patoloji, radyasyon onkolojisi ve radyodiagnostik disiplinleri arasındaki işbirliği ve bilimsel alışverişin geliştirilmesi temel amacımızdır.

İlk kongremiz "I. Ulusal Lenfoma-Myeloma Kongresi" 20 - 23 Mayıs 2010 tarihlerinde Mirada Del Mar Hotel, Kemer, Antalya' da, ikinci kongremiz 14 - 17 Nisan 2011 tarihlerinde Wow Kremlin Palace Hotel Antalya' da ve "III. Ulusal Lenfoma-Myeloma Kongresi" 10 - 13 Mayıs 2012 tarihlerinde Sueno Beach Hotel Side Antalya'da başarı ile gerçekleştirilmiştir. Kongrede Hodgkin ve non-Hodgkin lenfomalar, multiple myeloma ve kronik lenfositer lösemilerin tanı ve tedavisindeki multidisipliner yaklaşıma paralel olarak geniş bir perspektifte ele alınmıştır. Dünyadaki son gelişmelerin ülkemiz gereksinimlerine göre belirlenen konuları, bu alanda güçlü deneyim ve birikime sahip farklı uzmanlık alanlarından hekim arkadaşlarımız tarafından tartışılmıştır.

Temel hedefimiz ülkemizde lenfoproliferatif hastalıklar konusunda bilimsel araştırmalara ağırlık vermek ve bu konuda çalışan arkadaşlarımıza lojistik destek sağlamak olacaktır. Bu nedenle gerek EBMT gerekse de EORTC gibi büyük gruplarla sağlayacağımız işbirliğinin ülkemizdeki bilimsel araştırmalara ivme kazandırması ve ülkemizin dünya platformunda dolgun bir şekilde temsili hedeflenmektedir. Bu kapsamda derneğimiz bünyesinde lenfoma ve myeloma çalışma grupları oluşturulmuş olup ilk çalıştayımız Ekim 2010'da, ikinci çalıştayımız ise Eylül 2012'de başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Dileğimiz, katılan her meslektaşımızın ilgilendiği konularda bilgilerini diğer disiplinlerden hekimlerle paylaşabileceği ve düzeyli bir şekilde tartışabileceği üstün nitelikte bilimsel ortamı oluşturmak ve bu coşkuyu yaşamaktır. Bu coşku ve heyecanımıza ortak olmanızdan mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla,
Prof. Dr. Taner DEMİRER
Lenfoma Myeloma Derneği Başkanı


Bilimsel Sekreterya

Prof. Dr. Taner Demirer
Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi, Hematoloji Bilim Dalı Cebeci - Ankara
Tel : 0312 595 73 76
Gsm : 0533 664 09 94
E-posta : [email protected]
Web : www.lenfoma-myeloma.org

Kongre Sekreteryası

Mecidye Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, Katmer Sokak, No: 2, 34347, Ortaköy, İstanbul
Tel : 0212 282 92 32 Pbx
Faks : 0212 268 18 41
E-posta : [email protected]
Web : www.globalturizm.com.tr

  • Web Adresi: lenfoma-myeloma.org