Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

19. Ulusal Cerrahi Kongresi - 14. Cerrahi Hemşireliği Kongresi

Davet

Değerli Meslektaşlarım,

Tıbbın ve cerrahinin, baş döndürücü bir hızla geliştiği ve değiştiği bir çağdayız. Sahip olduğumuz bilgiler kısa zaman içinde geçerliliğini yitirebilmekte ve yenileri - dijital dünyanın şaşırtıcı yenilikleriyle- hekimlere olağanüstü bir hızda ulaşmaktadır. Bu bilgi seli altında, ulusal kongrelerin önemi daha da artmaktadır. Ülkenin bu çatı buluşmaları son dönemdeki gelişmeleri ve gelecekten beklentileri ortaya koyarken, sosyal bir bilim niteliği de olan hekimliğin yüz yüze temasını da sağlamaktadır.

Bu anlamda, Türk cerrahlarının ve cerrahi hemşirelerinin en geniş ulusal buluşması olan ve Türk Cerrahi Derneğinin önderliğinde düzenlenen 19. Ulusal Cerrahi Kongresi ve 14. Cerrahi Hemşireliği Kongresi 16 – 20 Nisan 2014 tarihleri arasında Rixos Sungate Kongre Merkezi Kemer/Antalya’da düzenlenecektir.

Kongre düzenleme kurulu olarak iki yılda bir düzenlenen Ulusal Kongremizde sizlere cerrahi alanındaki yenilikler, güncel uygulamalar, problemli senaryolara yaklaşım ve uygulamada temel standartlar ile ilgili görsellerle zenginleştirilmiş bir program hazırlama çabası içindeyiz. Ülkemizde cerrahi uygulamalarda görev alan herkesi kapsayan bir etkinlik planlamaktayız. 19. Ulusal Cerrahi Kongresi’ne katılan herkesin kendi sorunlarından bir şeyler bulabileceği, aklındaki sorulara yanıt alabileceği ve katkı yapabileceği oturumları oluşturabileceğimizi umuyorum.

Kongremizde Cerrahi alanındaki güncel bilgiler, deneyim aktarımları ile teknik ilerlemeler yerli ve yabancı konuşmacılar tarafından aktarılacaktır. Bu amaçla konferanslar, paneller, video oturumları, olgu sunumları, yuvarlak masa toplantıları, serbest bildiri oturumları, eğitsel kurslar ve uydu sempozyumları yapılacaktır. Ulusal ve uluslar arası konuşmacıların kendi özel ilgi alanlarında deneyimli ve yetkin isimlerden oluşacağını söyleyebilirim. Yabancı konuşmacılarımızın önemli bir bölümünü ulusal kongremizde ilk kez dinleme şansını yakalayacağız.

Kongremizde ulusal cerrahi kliniklerimizden bilimsel çalışmaların gönderilmesine ve bu değerli çalışmaların en iyi şekilde sunulmasına büyük önem veriyoruz. 19. Ulusal Cerrahi Kongresi’ne gönderilen bilimsel çalışmalar kongrenin akademik omurgasını oluşturacaktır. Bilimsel çalışmalara verdiğimiz değerin, bilimsel programda bildiri oturumlarına vereceğimiz özen görüldüğünde daha iyi anlaşılacağını sanıyorum. Bildiri gönderim sistemimizi 15 eylül tarihinde açtık; değerli çalışmalarınızı kongremize göndermenizi ve ulusal platformda sunmanızı büyük bir heyecanla beklemekteyiz.

Kongremizde bilişim çağı teknolojilerinin olanaklarını kullanan birçok yeniliğe şahit olacağınızı da şimdiden söyleyebilirim. Kongre katılımcıları farklı birçok yenilikten yararlanma şansını bulacaklardır. Bunların ayrıntılarını kongreye yaklaştıkça açıklayacağız. Ancak, şunu belirtmek isterim, ulusal cerrahi kongrelerinde henüz uygulanmamış birçok teknolojiyi hem kongre organizasyonu hem de katılımcılar çok etkin şekilde kullanacaklar.

Değerli meslektaşlarım,

19. Ulusal Cerrahi Kongresi ilklerin ve yeniliklerin yaşanacağı bir buluşma olacak. Kongre düzenleme komitesindeki arkadaşlarım adına hepinizi kongremize davet eder, bilimsel çalışmalarınızı ve katkılarınızı kongremizde görmeyi ümit ederiz.

Sağlık ve esenlikler dileğiyle,
 


 
Prof. Dr. Mehmet Faik Özçelik
19. Ulusal Cerrahi Kongresi Kongre Başkanı

Davet

Değerli Meslektaşlarımız;

Ulusal Cerrahi Kongresi kapsamında iki yılda bir düzenlenen 14. Cerrahi Hemşireliği Kongresi 16 – 20 Nisan 2014 tarihleri arasında Rixos Sungate Kongre Merkezi Kemer/Antalya’da gerçekleştirilecektir.
Cerrahi Hemşireliği kongrelerinin 1985 yılından günümüze kadar Ulusal Cerrahi Kongreleri kapsamında yer alması cerrahide ekip çalışmasının bir göstergesi olarak başarı ile devam etmektedir. Bilimsel toplantılar hemşirelik uygulamalarını sağlık bakımı içinde görünür kılmada önemlidir. Kongrenin amacı, bakıma yönelik son gelişmelerin gözden geçirilmesini sağlamak ve bu konularda deneyimleri olan meslektaşlarımızın görüşlerini paylaşmak için ortam yaratmaktır.
Sizler için önceki kongrelerde olduğu gibi bilimsel açıdan doyurucu ve mesleki çalışmalarınıza katkı sağlayabilecek program kapsamında; değerli bilim insanlarının ve alanda çalışan deneyimli meslektaşlarımızın birlikte, cerrahi hemşireliğinde temel konuların yanı sıra güncel ve karşılaşılan sorunların çözümlerine yönelik bilgi ve birikimlerini aktaracakları paneller, konferanslar yer alacaktır.  Kongre öncesi çalışma alanımıza yönelik kurslar ile bilimsel programı zenginleşecektir. Cerrahi hemşireliği alanındaki tüm konularda sözel ve poster bildirilerinizle kongreye katkılarınızı bekliyoruz.

Düzenleme kurulu adına siz değerli meslektaşlarımızı güzel paylaşımlar için kongremize davet ediyor, saygılar sunuyoruz.

Prof. Dr. Meryem YAVUZ  
14. Cerrahi Hemşireliği Kongresi Başkanı


Bilimsel Sekretarya


Doç.Dr. Kaya Sarıbeyoğlu



Adres: İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Genel Cerrahi Anabilim Dalı, İstanbul
E-posta: [email protected]

Organizasyon Sekretaryası


Mecidye Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, Katmer Sokak, No: 2,
34347, Ortaköy, İstanbul
Tel: 0 212 282 92 32
Faks: 0 212 268 18 41
E-posta: [email protected]
Web: www.globalturizm.com.tr

  • Web Adresi: uck2014.org