Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği 4. Ulusal Kongresi

DAVET

Değerli Meslektaşlarımız,

1995 yılında kurduğumuz Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDTD), 1996 yılında Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Derneği (EABCT) ile bütünleşmiş ve 2001 yılında 31.EABCT Kongresi’ni İstanbul’da düzenleme görev ve onuru derneğimize verilmiştir. KDTD, 2000 yılında yine İstanbul’da “Uluslararası I. Cinsel İşlev Bozuklukları Konvansiyonu’nun düzenlenmesi görevini başarı ile tamamlayarak cinsel alanda ülkemizde ilk uluslararası kongrenin gerçekleşmesini sağlamıştır. 2001 yılında düzenlenen EABCT kongresinden tam 10 yıl sonra, 2011 yılında, bir dünya kongresi niteliği taşıyan 7.Uluslararası Kognitif Psikoterapiler Kongresi’nin düzenlenmesi onuru ve görevi derneğimiz tarafından başarıyla tamamlanmıştır. Bu kongreye 60’ı aşkın ülkeden 1.100 kişi katılmış ve bizleri son derece mutlu eden anlamlı ve olumlu geri bildirimler vermişlerdir.

İlkini 28-30 Eylül 2007 tarihleri arasında düzenlenen KDTD Ulusal Kongresi’nin ardından 6-8 Kasım 2009 tarihlerinde KDTD 2.Ulusal Kongresi’ni ve 14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında KDTD 3.Ulusal Kongresi’ni 500’ü aşan bir katılımcı sayısı ile başarıyla gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz her ulusal kongrenin bir öncekinden daha nitelikli olması temel hedefimiz olmuştur. KDTD 4.Ulusal Kongremizi 5-8 Kasım 2015 tarihleri arasında yine İstanbul’da düzenleyeceğiz. Bu kongrenin de daha öncekiler gibi, klinik uygulama yapan meslektaşlarımızın bilgi ve becerilerini güncellemek doğrultusundaki gereksinimleri karşılayacağını umuyoruz. Bu amaçla, çeşitli paneller ve konferansların yanı sıra kongre öncesi ve kongre içi çalışma grupları düzenledik ve her zamanki gibi uluslararası katılımlı olmasını sağladık.

Bu kongremizde temamızı “Sanat ve Bilim Kavşağında KDT” olarak belirledik. Kongrenin ilk gününü, kendi alanlarının en başarılı isimleri arasından seçilen konuk meslektaşlarımızın yapacağı tam gün sürecek çalışma gruplarına ayırdık. Konuklarımızdan Prof. Denise Davis Kognitif Terapilerin kurucusu olan Prof. A.T. Beck ile birlikte editörlüğünü yaptığı “Kişilik Bozuklukları ve Tedavileri” kitaplarıyla tanınan ve kişilik bozuklukları alanında uzmanlaşmış bir bilim insanı. Editörlüğünü A.T. Beck ile yaptığı son kişilik bozuklukları kitabı bu yıl yayınlanacak. Kişilik bozukluklarının tedavisinde kognitif terapinin kullanımıyla ilgili değerli kuramsal bilgi ve uygulamaya yönelik bir çalışma grubu yapacak.

Diğer konuğumuz Prof. Jacqueline Persons “Kognitif Terapilerde Formülasyon Oluşturma” konusunda otorite olan ve bu konuda birçok kitap yayınlayan bir başka bilim insanı. Tedavide başarısızlığı önleme ve iyileşme oranlarını arttırmada formülasyon oluşturmanın önemini aktaracağı çalışma gruplarının katılımcılara önemli katkılar sağlayacağını umuyoruz. KDTD ülkemizde uzun yıllardan beri ihtiyaç duyulan Çocukluk ve Gençlik Çağı Ruhsal Sorunlarının Anlaşılması ve Tedavisinde Kognitif ve Davranış Yaklaşımlarının kullanımını arttırmak amacıyla ilk uluslararası destekli eğitimi yakın bir geçmişte başlatmıştır. Çocuk Psikiyatrisi alanında çalışan birçok meslektaşımız bu eğitime devam etmektedirler. Bu alanda çalışan meslektaşlarımızın gereksinimlerini ve öğrenmeye yönelik emeklerini göz önünde bulundurarak Dr. Oana David’i de kongremize davet ettik. Dr. David “ Çocuklarda Emosyonel Dayanıklılığı Arttırmada Kognitif Davranışçı Yaklaşımlar “ ve “Ebeveyn Olma Becerilerini Arttırmada Kognitif Davranışçı Yaklaşımlar “ konularında çalışma grupları yapacak.

Diğer davetlimiz Daniel David ise” Rasyonel Emotif Terapiler “ alanında ve ruhsal sorunlara yaklaşımda “ Sanal Gerçeklik “ konularındaki çalışmaları ile tanınan uluslararası bir otorite. Kendisi kongremizde “Ruhsal Sorunlara Yardımda Yeni ve Umut Verici Bir Yaklaşım Olarak Sanal Gerçeklik Kökenli KDT “ ve “Psikoz Tedavisinde Rasyonel Emotif Davranışçı Yaklaşımlar ve KDT “ konularında çalışma grupları yapacak. Ayrıca “Kanıta Dayalı Psikoterapiler: Kanıt Nedir? Önemi Nedir? “ başlıklı bir konferans verecek.

Kongremizin ilk gününde yapılacak çalışma gruplarının ardından 3 gün boyunca dinleyicilerle iletişim içinde yürütülecek paneller, uzmanla buluşma saatleri ve yarım günlük çalışma grupları düzenlenecektir. KDT alanında bilgi ve beceri arttırmaya yönelik bu etkinliklerin Türkiye’nin çeşitli yörelerinden çeşitli zorlukları göze alarak uzun soluklu eğitim almaya gelen öğrencilerimiz için yapabileceklerimizin en azı olduğunu düşünüyoruz. Aynı etkinliklerin alana ilgi duyan yeni meslektaşlarımız içinde yararlı olacağını umuyoruz. Avrupa KDT Birliği (EABCT) içeriği ve süresi yönünden kendi belirlediği standartlara uygun eğitim alan profesyonelleri belgelendirme işlemine başlamıştır. EABCT Akreditasyon Komitesinin bir üyesi olarak derneğimizin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak EABCT tarafından “ KDT Terapisti “ belgelerini 2013 yılında düzenlenen 3.Ulusal KDTD Kongresinde alan ilk 55 meslektaşımızı yürekten kutluyorum. Derneğimiz, Avrupa içinde eğitim standartları yönünden EABCT tarafından akredite edilen ilk birkaç dernekten birisi olmuştur. KDTD aynı zamanda ülkemizde EABCT tarafından eğitim standartları yönünden akredite edilmiş tek dernektir. 4.Ulusal Kongremizde de akredite edilmiş eğitim standartlarını tamamlayan meslektaşlarımıza sertifikalarını vereceğimizi umuyoruz.

3.Ulusal KDTD Kongresi’ni Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD)’nin katkılarıyla düzenledik. 4.Ulusal Kongremizi de birlikte düzenliyoruz. Konuya ilgi duyan tüm meslektaşlarımızı, Psikiyatri-Psikoloji alanında çalışan tüm ruh sağlığı profesyonellerini bu kongrede görmek ve tanımak istiyor, kongrenin bilimsel düzeyinin katılımcıların katkısı ile artacağının bilinci içinde katılım ve katkılarınızı bekliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,


Kongre Organizasyon Sekreteryası

Bağdat Caddesi, No: 138 K:2 Daire:10 Feneryolu,Kadıköy/İstanbul
Tel: 0216 328 00 11
Faks: 0216 328 00 20
Web: www.birevent.com
E-mail: [email protected]

  • Web Adresi: demo.lookus.net/kdtd/1