Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

13. ULUSAL ACİL TIP KONGRESİ

Acil Tıp… Sağlık dünyamızın çok özel ve çok farklı bir alanı… Dünyalar, öyküler, duygular sığıyor acil servislere… Her bir nöbet, adeta hayatımızın başka başka kesitlerini yansıtan doğal bir toplum laboratuvarı… Her yıl milyonlarca insan acil servislere koşuyor. Acil serviste rahatlıyor, seviniyor veya hüzünleniyor. Duyguların bu kadar yoğun yaşandığı çok az yer vardır. Bu duygu yoğunluğunda zor durumda olan insanlara yardım etmeyi seçen, nefes alamayanların nefesi, hayata tutunmak isteyenlerin tutunacak dalı olan acil servis çalışanları her türlü fedakarlıkla saatleri günlere, günleri aylara ve yıllara ekleyerek hizmet vermeye devam ediyor.

Küçük bir alanda az sayıda anabilim dalı ve bir iki asistanla başlayan acil tıp uzmanlığı ise günden güne hızla gelişerek devasa bir topluluğa ve güce dönüşme yolunda hızla ilerliyor. Her yıl yüzlerce araştırma görevlisi, uzman, öğretim üyesi doçent ve profesör bu özel ve farklı alanda yerini almaya devam ediyor. Milyonlarca hastaya hizmet veriliyor, akademik çalışmalar yapılıyor ve dünya bilimine katkıda bulunuluyor. Ülkemizde acil tıbbın bu erken ve hızlı ilerlemesi, 25 yıllık süreçte, büyük bir tecrübeye dönüştü, daha birçok ülkenin acil tıp yapılanması yeni yeni başlarken bu tecrübe bizleri uluslararası liderlik rolüne taşıdı. Kritik bakım üniteleri, mekanik ventilasyon, acil bronkoskopi gibi çoğu alanda diğer birçok gelişmiş ülkeye model olduk, olmaya da devam ediyoruz. Hızla gelişen camiamızdan aldığımız güçle, uzmanlık derneği olarak sürekli gündemde kaldık. Ülkemizde de uluslararası arenada da birçok ilki başardık ve yıl boyunca çok büyük ve sıra dışı, aktivasyonlar gerçekleştirdik. Karşılaştığı her zorluktan daha da güçlenerek çıkan ATUDER, şimdi bu sağlam duruşuyla ufka bakıyor, daha büyük devasa organizasyonlarla tıp dünyasının en özel çalışanlarına en güzel hizmetleri sunmaya devam ediyor. Sağlık ordusunun kahraman neferleriyle acil tıbbın geleceği için verdiğimiz bu mücadeleyle acil tıbbın tarihini ATUDER olarak yazıyoruz. Gelin bu tarihi birlikte yazalım ve geleceğe doğru birlikte yürüyerek onurlu duruşumuzla zorlukları birlikte aşalım Acil Tıp Uzmanlığını en yükseklere birlikte taşıyalım.

18-21 Mayıs… Bu anlamlı tarihte, Antalya Lara’da acil tıp çalışanlara yakışan bir atmosferde, kralların ağırlandığı bir otelde, “Mardan Palas” ta, artık dünyada da marka haline gelmiş bulunan üç kongremizin bilimsel ziyafetinde buluşalım… Bu bilim şöleninin, yine arkasından birçok kurumu sürükleyerek ilklere imza atacağı günlerde, her kıtadan gelecek olan etkin ve yetkin bilim adamlarıyla, yirmiden fazla ülkenin acil tıp derneklerinin iştirakiyle, acil tıbbın geleceğine yön çizerek tarihi yeniden yazalım.

ATUDER demek istikrar demek… Yönetimdeki istikrarı organizasyon firmamızda da gösteriyor ve bu büyük organizasyonu, yine ülkemizin en seçkin organizasyon firmalarından GenX ile gerçekleştiriyoruz. Zihinlerde ve gönüllerde unutulmayacak izler bırakacak bilimsel ve sosyal aktivasyonlarla sıra dışı bir buluşmaya sizleri davet etmekten gurur duyuyoruz… 

Sevgi ve saygılarımla… 

Prof. Dr. Başar CANDER
ATUDER Yönetim Kurulu Başkanı


BİLİMSEL SEKRETERYA
 
 
Acil Tıp Uzmanları Derneği
Yukarı Ayrancı Güleryüz Sk. No:26/19 06550 - ÇANKAYA / ANKARA
Tel: +90 312 4261214 Fax: +90 312 4261244
[email protected] - www.atuder.org.tr
 
ORGANİZASYON SEKRETERYASI
 
 
İcadiye Caddesi No: 3 Kuzguncuk 34674 İstanbul/TÜRKİYE
Tel: +90 216 310 11 00 Fax: +90 216 310 06 00
[email protected] www.genx.com.tr

  • Web Adresi: acil2017.com