Değerli Meslektaşlarım,
Lenfoproliferatif hastalıkların hem hematolog hem de onkologlar tarafından tedavi edilmesi nedeni ile ülkemizde ortak bir platform zemininde bu malignitelerin ele alınıp değerlendirilmesi gerekmektedir. Lenfoproliferatif hastalıkların multidisipliner bir yaklaşım içerisinde tedavi edilmesi ve özellikle hematolog ve onkologların bu alanda ciddi bir iş birliği içerisinde olmaları gerektiği açıktır.
Bu nedenle hematolog ve onkologlardan oluşan büyük bir grup tarafından Lenfoma Myeloma Derneği 2009 yılında kurulmuştur. Bu hastalıkların tedavisinde hem tanı, hem tedavi hem de takip aşamasında disiplinler arası yakın iş birliği gerekmektedir. Lenfoma, Myeloma ve diğer lenfoproliferatif hastalıkların tanı ve tedavisinde ortaklaşa multidisipliner anlayış içinde çalışan hematoloji, tıbbi onkoloji, patoloji, radyasyon onkolojisi, radyodiagnosti ve Nükleer Tıp disiplinleri arasındaki iş birliği ve bilimsel alışverişin geliştirilmesi temel amacımızdır.
İlk kongremizi 2010 yılında gerçekleştirdikten sonra geleneksel olarak her yıl başarasını daha da artırarak 2015 yılına kadar getirdik. Kongrede Hodgkin ve non-Hodgkin lenfomalar, multiple myeloma ve kronik lenfositer lösemilerin tanı ve tedavisindeki multidisipliner yaklaşıma paralel olarak geniş bir perspektifte ele alınmıştır. Dünyadaki son gelişmelerin ülkemiz gereksinimlerine göre belirlenen konuları, bu alanda güçlü deneyim ve birikime sahip farklı uzmanlık alanlarından hekim arkadaşlarımız tarafından tartışılmıştır.
Geçen yıl 5. Ulusal Lenfoma Myeloma Kongresinde TÜBA ( Türkiye Bilimler Akademisi ) ile ortaklaşa Kök Hücre Üretiminde Yeni Teknikler Kursu ülkemiz ve Türki Cumhuriyetlerinden katılımlar ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
6. Ulusal Lenfoma Myeloma Kongresi 09 - 12 Nisan 2015 tarihleri arasında Spice Hotel Antalya, Belek'te gerçekleştirilecektir.
Bu kongremizde de TÜBA ile ortaklaşa "Güncel İyi Üretim Uygulamalarında (cGMP) Hücresel Tedavi Ürünleri Kalite Standartları Kursu" yapılacaktır. Kursumuza komşu akademiler ve Türki Cumhuriyetlerinden yoğun katılım olacaktır.
Temel hedefimiz ülkemizde lenfoproliferatif hastalıklar konusunda bilimsel araştırmalara ağırlık vermek ve bu konuda çalışan arkadaşlarımıza lojistik destek sağlamak olacaktır. Bu nedenle gerek EBMT gerekse de EORTC gibi büyük gruplarla sağlayacağımız iş birliğinin ülkemizdeki bilimsel araştırmalara ivme kazandırması ve ülkemizin dünya platformunda dolgun bir şekilde temsili hedeflenmektedir. Bu kapsamda derneğimiz bünyesinde lenfoma ve myeloma çalışma grupları oluşturulmuştur.
Dileğimiz, katılan her meslektaşımızın ilgilendiği konularda bilgilerini diğer disiplinlerden hekimlerle paylaşabileceği ve düzeyli bir şekilde tartışabileceği üstün nitelikte bilimsel ortamı oluşturmak ve bu coşkuyu yaşamaktır. Bu coşku ve heyecanımıza ortak olmanızdan mutluluk duyacağız.
Lenfoma-Myeloma Derneği Başkanı
Prof. Dr. Taner Demirer
Adres |
: |
Tunalı Hilmi Caddesi, Seğmenler İş Merkezi
96/13, Kavaklıdere-Ankara |
Dernek Sekreteri |
: |
Didem Çivit |
Tel |
: |
0530 491 25 41 |
e-posta |
: |
[email protected] |