Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

10. DERMATOLOJİ KIŞ OKULU

Değerli Meslektaşlarımız,

Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu, Eğitim Programlarını Geliştirme Komisyonu tarafından uzmanlık öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Dermatoloji Kış Okulu’nun onuncusu, 13-17 Aralık 2017 tarihlerinde Antalya Titanic Lara Otel’de gerçekleşecektir. 10. Dermatoloji Kış Okulu’nda, ekteki bilimsel program kapsamında aşağıdaki temel öğrenim hedeflerinin kazandırılması planlanmaktadır;

  1. Çekirdek müfredat bilgi hedefleri içinde ilk sıralarda yer alan hastalıklara özgü klinik belirtilerin, (karşılaşabilecekleri farklı şiddet ve görünümdeki hasta tipleri ile) öğrenilmesi,
  2. Klinik belirtilerden yola çıkarak ayırıcı tanı sürecinin planlanıp tanıya ulaşılması,
  3. Hastaya ve duruma özgü akılcı tedavi planlamasının yapılabilmesi,
  4. Hastalıkların önlenebilirliği konusunda fikir sahibi olunması,
  5. Çekirdek müfredat beceri hedefleri arasında yer alan ve günlük pratikte sık uygulanabilecek becerilerin kazandırılması.

10. Dermatoloji Kış Okulu Programında yer alan konular, karşılıklı etkileşimin daha rahat olabilmesi açısından grubun üçe bölünmesi ile oluşturulan 20’şer kişilik 3 ayrı gruba dönüşümlü olarak ve interaktif sunum teknikleri kullanılarak verilecektir. “Tanınız nedir?” başlıklı oturumlar ise tüm gruba ve “Key pad” yardımı ile aktarılacaktır. Önceki Kış Okulu katılımcı ve eğiticilerin geri bildirimleri doğrultusunda, bazı beceriler için düzenlenen ve yüksek oranda talep gören atölye çalışmaları bu okulda da gerçekleştirilecektir. Ayrıca, katılımcıların eğitici ve sıra dışı buldukları kendi olgularını sundukları ve tartıştıkları, en iyi üç sunumun ödüllendirileceği “Bir Olgunun Öğrettikleri” başlığı altında olgu sunumu oturumları da gerçekleştirilecektir.

Komisyonumuz programın hedef kitlesini, Dermatoloji alanında ihtisas yapan ve tıpta uzmanlık eğitiminin son yılında bulunan dermatoloji tıpta uzmanlık öğrencileri ile son bir yıl içinde dermatoloji uzmanı olmuş ve daha önce Kış Okulu’na katılamamış meslektaşlarımız olarak belirlemiştir. Katılımcı sayısı 60 olarak hedeflenmiştir. 10. Dermatoloji Kış Okulu’na katılım konusunda 4. yıl uzmanlık öğrencilerine öncelik verilmesi, planlanan katılımcı sayısına ulaşılamaması durumunda, başvuru sırasıyla 3. yıl uzmanlık öğrencilerinin de kabul edilmesi planlanmıştır.

Uzmanlık öğrencilerinin kayıt ve konaklama (tam pansiyonlu) giderlerinin tümü, Türk Dermatoloji Derneği tarafından karşılanacaktır. Katılımcıların bu destekten yararlanabilmesi için Türk Dermatoloji Derneği üyesi olma koşulu aranacaktır.

Kış Okuluna katılmak isteyen uzmanlık öğrencileri görev yaptıkları kurumu ve göreve başladıkları tarihi belirterek okul web sayfasındaki kayıt bölümünden başvurabilirler. Kış Okulu’na kayıtlar 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 31 Ekim 2017 tarihinde sona erecektir.

Saygılarımızla,

Türk Dermatoloji Yeterlik Kurulu
Eğitim Programlarını Geliştirme Komisyonu

 


Organizasyon Sekreteryası




Global Turizm Organizasyon

Mecidiye Mah. Muallim Naci Cad.
Katmer Sokak No: 2 Ortaköy, İstanbul
Tel : +90 212 282 92 32
E-Posta: [email protected]
Web: www.globalturizm.com.tr

 

 

 

  • Web Adresi: dermatolojikisokulu.com