Hangi kongreyi aramıştınız?

Aradığınız kongrenin hangi tarihler arasında, nerede düzenlendiğini ve kongre hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

54. Ulusal Nöroloji Kongresi

Türk Nöroloji Ailesi’nin Değerli Üyeleri,
 
Türk Nöroloji Derneği olarak 2018 yılı içinde 26.sını gerçekleştireceğimiz ulusal kongremizi her yıl olduğu gibi, bir önceki yıldan daha zengin, daha aktif, daha yararlı ve nöroloji camiasının her türlü paylaşımı yapabileceği bir aile ve gurur platformu olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.
 
Yüzyılımıza damga vurmuş olan Nöroloji, sadece bilim alanında değil, sosyal ve yaşam alanlarında da etkili olarak, bütün dünyada gelişmeye devam etmektedir. Türkiye nörologları olarak; alanımızdaki gelişmeleri yakından izlemeyi, hekimlik pratiğimizde karşılaştığımız engel ve sorunları çözmeye çalışmayı, çalışmalarımızı, bilgimizi ve deneyimlerimizi paylaşmayı ve bu gelişmelere katkıda bulunmayı hedefleyen ulusal kongremiz bu yıl yine sadece ülkemize değil, bölge ülkelerindeki nörologlara da hitap edecek bir organizasyonla “54. Ulusal Nöroloji Kongresi-Uluslararası Katılımlı” olarak 30 Kasım – 6 Aralık 2018 tarihleri arasında, Antalya'da Sungate Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
 
Ulusal kongremiz hem üyelerimiz için hem de yurtdışından kongremize katılacak meslektaşlarımız için bilimsel paylaşımın üst düzeyde gerçekleşebilmesini ve nöroloji ailesinin daha da yakınlaşacağı sosyal paylaşımların yapılabilmesini amaçlayan bilimsel ve sosyal ortam sağlamayı amaçlamaktadır. Bilimsel program bu yıl da genel nörolojik yaklaşımlar yanısıra, özelleşmiş alanlara da ayrıntılı bir bakış sağlayabilecektir.
 
Bu yıl kongrenin ana teması “multipl skleroz” olarak belirlenmiştir.
Multipl skleroz dünyada 3 milyon, ülkemizde ise 60.00’den fazla kişiyi etkilediği bilinen, santral sinir sisteminin enflamatuvar-dejeneratif doğada demyelinizan bir hastalığıdır. Multipl skleroz ve immünoloji alanındaki bilimsel araştırmalar “multipl sklerozun” ortaya çıkış nedeni, oluş mekanizmaları, tanısı ve tedavisi konusunda her geçen gün daha yeni bilimsel verilere ulaşmamızı sağlamaktadır. Radyolojik izole sendrom kavramı, kortikal lezyonlar, beyin atrofisi ve talamik atrofi, santral ven işareti, B hücre folikülleri gibi, güncel konulardaki çalışmalar hastalığın anlaşılmasında farklı bakış açıları geliştirmemize yol açmaktadır. Tanı ve görüntüleme yöntemlerindeki gelişmeler ile artık daha erken dönemde tanı koyabilmemiz mümkün olmaktadır. Tedavi seçeneklerinin giderek artması, yeni ve etkin tedavi seçeneklerinin ortaya çıkması her hasta için en uygun tedavinin planlanması konusunda önemli katkılar sağlarken tedavi ile ilişkili olası risklerin de yönetimini gerektirmektedir.
 
Ana Tema dışında da oldukça geniş bir yelpazeye sahip bilimsel içerik nörolojinin spesifik alanlarında aktivite gösteren bilimsel çalışma grupları tarafından düzenlenmiş olup, toplam 26 yarım gün, 5 tam gün kurslar ve diğer kongre oturum programları ile yürütülecektir. Katılımcıların istedikleri kredili oturuma katılabilmeleri için kursların kontenjanlarla sınırlı olması nedeniyle ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yurtdışından değerli yabancı konuşmacılara ek olarak genç bilim insanları olarak Türk Nöroloji Derneği bursu ile yurtdışında eğitim alma olanağı bulmuş olan ve bu alanlarda bilimsel aşamalar gösteren meslektaşlarımız da bilimsel araştırmalarını ve deneyimlerini paylaşmak üzere kongre programında yer alacaklardır. Bölgemizde nörolojik sorunların komşu ülke temsilcileri ile paylaşıldığı ve gözden geçirildiği “In The Region” oturumunda bu yıl “Air Pollution and Neurological Disorders In The Region” konusu ele alınacaktır. Sözel ve poster sunumları çalışma gruplarının önereceği ve TND tarafından atanacak  jüriler tarafından değerlendirilecek ve özellikle genç meslektaşlarımızın bilimsel çaba ve ürünlerinin en iyi şekilde sunulması sağlanacaktır.
 
Nöroloji eğitim ve hizmet alanında herzaman yanımızda olan hemşire arkadaşlarımız için bu yıl da nöroloji hemşirelerine yönelik birbuçuk günlük bir kurs düzenlenecektir.
 
Mesleğimizin karşı karşıya olduğu sorunlar, özellikle de son dönemlerde ciddi problemlere neden olan SUT-SGK uygulamaları, özlük haklarında yaşanan problemler, bireysel ve topluca ele alınmak üzere özel bir çalıştayda paylaşılacaktır. Özellikle mecburi hizmet görevini yürüten nöroloji uzmanlarının karşılaştıkları sorunlar ile özel sağlık kuruluşları dahil olmak üzere nörolojinin farklı alanlarında çalışan nörologların deneyimleri ve sorunları ele alınacak, hukuksal destek de dahil olmak üzere çözüm önerileri birlikte tartışılacaktır.  Kongre öncesi ve kongre süresince de bu konularda soru ve dileklerin toplanıp çalıştay öncesinde moderatörlere iletilmesi sağlanacaktır.  
 
Her zaman heyecanla beklenen “Nöronlar Yarışıyor” programı 2 Aralık akşamı yine sürprizlerle dolu bir programla karşımıza çıkacak ve yine eminiz ki bilimsellik, eğlence ve hoşgörüyü birlikte yaşayacağız. Geleneksel gala yemeğinde yoğun bir kongre döneminin yorgunluğunu üzerimizden atmaya çalışırken, dostlarımızla, meslektaşlarımızla birlikte olmanın keyfini yaşayacağız. Tabii sosyal paylaşımlarımız, ödüllerimiz eksik olmayacaktır. 
 
Türk Tabipleri Birliği ve EAN tarafından kredilendirilecek olan kongremiz 15. Nöroloji Yeterlik Sınavı'na da ev sahipliği yapacaktır. Bu yıl da kongreye bildiri ile katılacak öncelikle genç arkadaşlarımıza, belli sayıda katılımcıya Türk Nöroloji Derneğince kongre kayıt, ulaşım ve konaklama desteğinin verilmesi planlanmaktadır.
 
Kongremizin nöroloji ailesi için yararlı, aktif ve dostça geçmesini diliyoruz, görüşmek üzere... 
 
Saygılarımızla,
 
Prof. Dr. Şerefnur Öztürk
Türk Nöroloji Derneği Başkanı,
Kongre Düzenleme Kurulu ve Bilimsel Kurulu Adına
 
 

İLETİŞİM
KONGRE ORGANİZASYON SEKRETERYASI
 
441. Cadde No:1 06610 Birlik-Çankaya, Ankara
Tel: +90 (312) 454 00 00 (Pbx)
Faks: +90 (312) 454 00 01
 
 
 

  • Web Adresi: norokongre2018.org